Gregor Slavec spet v akciji PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
četrtek, 17 maj 2007

Čeprav nekoliko pozno, pa se ta konec tedna vendarle pričenja tekmovalna sezona tudi v slovenskem gorsko hitrostnem avtomobilizmu. Prva dirka v koledarju je mednarodna dirka v Sevnici, kjer se bodo domači in tuji vozniki zbrali to soboto in nedeljo. Med njimi bo spet Gregor Slavec, ki bo imel zahtevno nalogo braniti lansko tretje mesto v diviziji5. 

Mednarodna GHD Sevnica 2007 bo tudi letos potekala na znani in odlično pripravljeni progi od Impoljce do Studenca. Na 3700 m zahtevnih zavojev in hitrih odsekov lahko voznik pokaže vse svoje znanje in pogum, pomembna pa je tudi nastavitev njegovega dirkalnika. To je ena redkih stez pri nas, kjer je moč motorja sicer pomembna, ni pa v vsem odločujoča. Še posebej, če vremenski pogoji niso najboljši. Tekmovanje velja za slovensko državno prvenstvo v gorsko hitrostnem avtomobilizmu, pa tudi za več mednarodnih pokalnih prvenstev. Zbrali se bodo vsi najboljši domači voznice in vozniki, pa tudi vrsta tujih mojstrov volana.  

Gregor Slavec in njegova ekipa zvestih prijateljev tudi letos branijo barve AK Elektrodekleva, pa tudi tekmovalni avtomobil ostaja isti. Alfa Romeo 156TS je bil čez zimo temeljito prenovljen, vendar pa najvitalnejši deli niso bili deležni bistvenih izboljšav. Motor, menjalnik in podvozje so ostali na enakem nivoju, kot lani. Največja prednost v primerjavi z lansko sezono pa je prosta izbira pnevmatik. Lani so bile predpisane in se niso najbolje ujele z značilnostmi tekmovalnega Alfa Romea 156TS. Letos zato v moštvu pričakujejo opazen napredek prav zaradi drugačnega tipa tekmovalnih pnevmatik, ki jih bo mogoče uporabljati. V odvisnosti od konfiguracije in tekmovalnih pogojev ocenjujemo, da bo napredek večji od ene sekunde na kilometer. To pomeni, da bo Gregor Slavec najverjetneje krepko izboljšal svoje dosežke na vseh tekmovalnih progah. Za kakšne dosežke bo to dovolj, pa je odvisno tudi od konkurentov v tekmovalni diviziji 5, v kateri Gregor Slavec nastopa. Ti bodo namreč še številnejši in bolje oboroženi, kot lani. Prvak bo branil naslov z enakim vozilom, napovedani pa so tudi nekateri nevarni novi tekmeci.

Gregor Slavec :  

Premor je bil res malo dolg, pa nič zato. Avtomobil smo dobro pripravili, čeprav bi ga z višjim proračunom še bolje. Stavimo na zanesljivost tehnike in ekipe, upam pa, da se me bo smola izognila v velikem loku. Lani je je bilo preveč, ko sem povsem razbil avtomobil na Rogli, a se je malo odkupila na zadnji dirki sezone, tako, da se je vse nekako izenačilo. Letos upam le, da bom normalno odpeljal vse dirke v koledarju. Proračun moštva je tudi tokrat skromen, vendar se vnaprej ne predajamo. Sam sem tudi dobro pripravljen in vse steze poznam, saj sem na njih že tekmoval. Dirka v Avstriji pa bo tako ali tako neznanka za vse. Predvsem še največ pričakujem od drugačnega tipa pnevmatik, ki jih letos lahko poljubno izbiram.

Po prvi dirki v Sevnici bo že marsikaj jasno, še posebej razmerja moči v posameznih divizijah. V ekipi Gregorja Slavca so na boje pripravljeni.

Slavec Racing, PR

 
< Nazaj
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo Čede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM