Odličen nastop Gregorja Slavca PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
petek, 25 maj 2007

Gregor Slavec in njegova majhna, a srčna ekipa so iz Ilirske Bistrice prišli na prvo letošnjo dirko gorsko hitrostnega državnega prvenstva avtomobilistov s skromnimi željami. Po napovedih jih je čakala konkurenca, ki je bila številčnejša in veliko bolj nabrušena kot lani. V moštvu se še naprej otepajo s finančnimi težavami, a se je na  koncu izteklo skorajda sanjsko. Gregor Slavec in njegov Alfa Romeo 156TS sta se domov vrnila s sijajnim drugim mestom v konkurenci 5.divizije DP.  

Po sobotnih trening vožnjah najprej ni kazalo najbolje, saj je Gregor kar veliko zaostajal za najresnejšimi konkurenti. Za zadnjo vožnjo pa so namesto lanskih na avtomobil nataknili nove pnevmatike, ki naj bi prinesle največjo prednost. Odločitev se je takoj izkazala za pravilno, saj voznik ni le dosegel bistveno boljšega časa, pač pa je bil navdušen tudi nad vodljivostjo svojega dirkalnika. Zato je ekipa v nedeljsko jutro startala bolj optimistično. Jutranji dež je nekoliko namočil tradicionalno, 3700 m dolgo progo od Impoljce do Studenca v neposredni bližini Sevnice, a se je večina trase do prve vožnje že posušila. Nekaj vlažnih lis na nekaterih zavojih pa je narekovalo previdnost. Kljub temu je bil Gregor hiter, saj je z nekaj desetinkami sekunde zaostanka ostajal v boju za tretje mesto. Ko je v drugi vožnji še za debeli dve sekundi izboljšal svoj dosežek, je bil skupaj še s tremi tekmeci celo v boju za drugo stopničko! Odločala je tretja vožnja. Gregor Slavec je močno pritisnil in še za sekundo izboljšal svoj čas iz drugega teka ter prevzel trenutno vodstvo v skupini. Prvi tekmec za njim je obtičal na progi z okvaro vozila, naslednji pa je privozil v cilj z velikim zaostankom. Le še lanski prvak v krepko superiornem dirkalniku je nato postavil piko na i svojim vožnjam in Gregor Slavec se je s svojo ekipo veselil drugega mesta!  

 

Gregor Slavec :  

Izjemno smo veseli tega rezultata, ki ga ni bilo moč pričakovati. Res je, da na stezi tu v Sevnici močan motor ne pomeni vse, saj je tehnično zelo zahtevna, a našega zaostanka v materialu ne more nadoknaditi še tako pogumna in natančna vožnja. Vseeno pa se nismo predali in izplačalo se je. Nekaj so prispevali fantje z odlično pripravo vozila, svoj prispevek so dodale drugačne pnevmatike, malo pa sem pomagal tudi sam s svojo vožnjo. To nam veliko pomeni za naprej, čeprav prihajata kar dve dirki, kjer veliko bolj odloča zmogljiv avtomobil.

 

V ekipi se bodo kar takoj pričeli pripravljati na naslednjo dirko, ki bo čez mesec dni na Rogli. Lanske se Gregor ne spominja rad, a verjame, da bo letos povsem drugače.  

 

Slavec Racing

PR 

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo Čede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM