Na Roglo po nove stopničke PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
torek, 26 junij 2007
Ta konec tedna bo na vrsti 5.mednarodna gorsko hitrostna dirka Unior Rogla 2007, na kateri bo nastopilo več kot 120 voznic in voznikov iz vsaj 8 držav. Med njimi bo v boju za druge letošnje točke slovenskega državnega prvenstva tudi Gregor Slavec, skupaj z njegovim dirkalnikom Alfa Romeo 156TS in majhno, a učinkovito ekipo zvestih prijateljev. Po skorajda sanjskem drugem mestu na prvi dirki so apetiti tokrat nekoliko manjši, čeprav moštvo preveva zmeren optimizem.
Mladi, a zdaj že kar izkušeni voznik iz Ilirske Bistrice je kar nekoliko presenetil sebe in konkurenco na prvem letošnjem nastopu in v ekipi so bili nad drugim mestom v diviziji 5 ter 13. v skupni razvrstitvi navdušeni. Konfiguracija proge pa je na Pohorju povsem drugačna od tiste v Sevnici in Gregor Slavec bo pogrešal več moči v motorju svojega avtomobila. Čeprav se ne predaja vnaprej, pa je jasno, da je možnost ponovitve uvrstitve s prve dirke realno nemogoča. Skušal se bo boriti za najnižjo stopničko zmagovalnega odra v svoji diviziji dvolitrskih vozil in ujeti dvajseterico med tistimi v skupni uvrstitvi za državno prvenstvo Republike Slovenije. Po prijavah sodeč pa bo konkurenca še številnejša in ostrejša, saj bodo na Roglo prišli tudi nekateri vozniki, ki so manjkali na prvem merjenju moči v letošnji sezoni.
Gregor Slavec :
Avtomobil so moji fantje v ekipi tudi tokrat odlično pripravili, računam na odlične pnevmatike, ki jih letos, za razliko od lani, lahko uporabljam, vendar pa nam je kristalno jasno, da ima na tako hitri progi, kot je ta proti vrhu Rogle, odločilno vlogo konjenica pod motornim pokrovom dirkalnika. Na hitrih zavojih lahko nekaj malega nadoknadi odlična nastavitev in uravnoteženost avtomobila, največ pa pomeni vendarle moč motorja. Zato bom pač skušal izvleči največ, kar bo mogoče, v optimalnih razmerah pa mislim, da se lahko borim za najnižjo stopničko zmagovalnega odra ali mesto tik pod njim. Lahko pa rečem, da sem trdno prepričan, da bo veliko bolje, kot je bilo lani. 
 
Spomnimo, lani je Gregor Slavec doživel spektakularno nesrečo, ko je na prvem treningu v jutranjem hladu na spolzkem asfaltu odneslo zadek njegovega avtomobila. Po trčenju v ogrado ga je dvignilo preko nje in po več prevračanjih je popolnoma uničen dirkalnik obtičal med drevesi več kot 50 metrov stran od ceste. Varnostna oprema dirkalnika pa je opravila svoje delo in Gregor je iz razbitin zlezel brez praske, samo nekoliko pretresen! Da bo mera polna, pa je v zadnji nedeljski vožnji le nekaj metrov pred ciljem prijatelj prevrnil na streho še sposojenega Gregorjevega Peugeota 106 rally. Letos je lahko samo bolje, veliko bolje! 
 
V petek popoldne bodo pred hotelom Planja na Rogli tehnični pregledi in verifikacije, v soboto se uradni treningi, trije bodo, pričnejo ob 10.45, tri vožnje nedeljske dirke pa so predvidene za 09.30, 13.00 in 15.45 uro, medtem, ko bodo pokali najboljšim podeljeni približno 20 minut po zaključeni zadnji vožnji. Bodite z nami na Rogli, uživajte v prelepi naravi in navijajte za Gregorja Slavca! 
Slavec Racing
Odnosi z javnostmi 
 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo Čede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM