Slavec na domačem terenu PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
sreda, 25 julij 2007

Konec tedna čaka Gregorja Slavca najpomembnejši nastop v letošnji sezoni. Svoj dirkalni Alfa Romeo 156TS bo namreč zapodil po dobrih 5 km dolgi progi mednarodne gorsko hitrostne dirke Petrol Ferrari v Ilirski Bistrici, na plin pa bo najprej pritisnil le dobrih dvesto metrov od svojega doma! Toliko je namreč oddaljen od štarta dirke 24 letni domačin.

Gregor Slavec ima letos težko nalogo, saj v zelo močni konkurenci pete divizije slovenskega državnega prvenstva brani lansko tretje mesto, letos pa na domačo dirko prihaja celo na drugem mestu v skupni razvrstitvi divizije. Čeprav pozna vsak centimeter domače proge proti Šembijam, pa bo tokrat še posebej težko. Konfiguracija te steze je namreč zelo neprijazna z dirkalniki, ki pod pokrovom motorjev ne razpolagajo z zajetno konjušnico. In prav to je največja težava mladega mojstra volana iz Ilirske Bistrice, saj je njegov avtomobil verjetno najšibkejši od vseh, ki vozijo v tej skupini. Vseeno pa se v skromni, a srčni ekipi ne predajajo vnaprej, saj so v namen čimboljše priprave odšli pred dvema tednoma na dirko v Čabar na Hrvaško, kjer so preizkusili nekaj nastavitev. Optimalni izkoristek vozila in natančna vožnja sta adut Gregorja Slavca, ki si želi doma pokazati vse svoje znanje.

Gregor Slavec :
V Čabru smo preverili veliko možnosti in prepričan sem, da smo našli nek optimum. Seveda si na domači progi želim kar najbolje odpeljati in doseči še odmeven rezultat, ne le zaradi domačih točk, ki so mi pač najpomembnejše, pač pa tudi zaradi dejstva, da bomoprvič v Ilirski Bistrici imeli evropsko gorsko prvenstvo. To je tekmovanje najvišjega ranga, kar je mogoče, saj svetovnega prvenstva v gorskem avtomobilizmu ni! Je pa res, da so realne možnosti z mojim trenutnim avtomobilom takšne kot so in da bi mi večja moč motorja prišla še kako prav. Vseeno pa upamo na najboljše in smo v ekipi, ki res imenitno skrbi za avtomobil, zmerni optimisti.

Prireditev v Ilirski Bistrici se bo pričela že v petek popoldan, ko bodo na parkirišču, tokrat spet servisnem prostoru za nastopajoče, verifikacije dokumentov in tehnični pregledi vozil, v soboto bosta dve vožnji za trening ob 11. in 15. uri, v nedeljo pa bo šlo zares najprej ob 10.h in nato še ob 14.h. Vabljeni na največji slovenski avtomobilistični dogodek in pravi evropski festival gorskih dirk.

Slavec-racing, PR

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo Čede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM