Neverjetna smola, združena s smolo PDF Natisni E-pošta
sreda, 01 avgust 2007

Tako bi lahko parafrazirali nastop Gregorja Slavca na domači dirki v Ilirski Bistrici. Tretji  letošnji boj za točke državnega prvenstva so vozniki združili s premiernim nastopom v konkurenci Evropskega prvenstva na slovenskem asfaltu. Veličasten dogodek, ki ga je mladi voznik začel umirjeno, v svojem slogu, silovito stopnjevanje ritma pa je ustavila dokaj nenavadna nesreča. In prvič letos je moral tudi Gregor zapisati ničlo ob nastop.

V soboto sta bili na vrsti dve vožnji uradnega treninga. Konkurenca v peti diviziji je bila tokrat, kot je v Ilirski Bistrici že običaj, še nekoliko ostrejša od običajne. Časi na treningu niso bili nič posebnega, toda Gregor je bil miren. Nedeljska prva vožnja pa je pokazala povsem drugačno sliko. Kljub nekoliko šibkejšemu motorju od tekmecev, je Gregor Slavec izkoristil prav vsak meter dobro znane proge proti Šembijam in močno izboljšal svoj dosežek s treninga. Na tretjem mestu je le malo zaostajal za drugim, a tudi njegova prednost pred četrtim je bila minimalna! Obetal se je silovit finale, ki pa je bil nato velikokrat prekinjen zaradi mnogih trčenj. Vožnja se je zelo zavlekla in to je vplivalo tudi na koncentracijo mnogih voznikov. Vendar je Gregor Slavec tudi v drugo odlično začel in do dveh tretjin proge je kazalo na nov vrhunski dosežek. Nato pa je prišlo do skorajda neverjetnega scenarija. Najprej je dobrih 200 m pred ciljem Avstrijec Rabelhofer, ki je štartal tik pred Slavcem, silovito priletel v zid. V tistem trenutku je bilo jasno, da bo dirka prekinjena. Praktično istočasno pa se je nekaj sto metrov niže na progi Gregor Slavec s kolesom zataknil v zaščitne pnevmatike v šikani. Poškodoval je obeso in polos, a je vožnjo nadaljeval. Zanesljivo bi se pripeljal do cilja, čeprav počasi, a nekaj dragocenih točk bi uspel osvojiti. Toda zaradi Avstrijčeve nesreče so ga sodniki ustavili in po predpisih bi se moral vrniti na štart in vožnjo ponoviti. A za to je bil njegov Alfa Romeo 156 TS vendarle nekoliko preveč poškodovan in Gregor je odstopil!

Gregor Slavec : 
V nedeljo je šlo odlično. Vozil sem najhitreje, kolikor se s tem avtomobilom sploh da in jasno je bilo, da sem bil ves čas na robu odstopa. Žal se mi ni izšlo tik pred koncem druge vožnje, toda uspel bi se privleči do cilja. Če ne bi bilo tistega trčenja … No, zdaj je, kar je, škoda na vozilu ni tako zelo velika in pripraviti se bo potrebno na naslednjo dirko. Časa imamo sicer dovolj, žal pa se je zdaj položaj v naši skupini zapletel. Razen vodilnega imamo vsi eno ničlo, moji tekmeci pa vsi po vrsti močnejše avtomobile. Vendar se ne bomo predali, kot se nismo tudi lani.

Zdaj je na vrsti tritedenski odmor, sredi avgusta pa se bodo naši gorski vozniki, med njimi tudi Gregor Slavec, ponovno zbrali na 4. letošnji dirki prvenstva Slovenije. Čaka jih tehnično zahtevna proga v Lučinah. 

Slavec Racing, Odnosi z javnostmi

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo Čede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM