GHD Lučine: Slavec meri na stopničke PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
četrtek, 16 avgust 2007
ImageKonec tedna se v Lučinah na Gorenjskem nadaljuje letošnje državno prvenstvo v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. Dirka, ki jo odlično pripravlja Motoklub Buhc, je v tekmovalnem koledarju že stalnica, zato kakšnih posebnih skrivnosti ni več. To velja tudi za Gregorja Slavca, ki je na tej progi nastopil že trikrat, domač pa mu je postal tudi že oder za najhitrejšo trojico. Podobne načrte ima tudi letos.

Gregor Slavec je po izjemni smoli na domačem terenu (Nemo Propheta In Patria, so rekli Stari Rimljani) izgubil odlično pozicijo, ki si jo je v razvrstitvi pete divizije državnega prvenstva priboril po prvih dveh nastopih, zato je še toliko bolj odločen povrniti nekaj zapravljenega. In za takšno delo je tehnično zahtevna proga od Todraža do Lučin kot nalašÄ. Avtomobil je po trčenju tik pod Šembijami že nared, tudi kozmetični popravki so opravljeni in voznik je prav tako v stanju popolne pripravljenosti. Boj za mesto med najhitrejšo trojico v peti diviziji pa bo tudi tokrat izjemen, saj je kandidatov kar nekaj. Tako bo imel Gregor veliko dela predvsem z Mitjo Slejkom in Primožem Kostajnškom, pozabiti pa ne gre niti na Mitjo Strožiča in Gregorja Ranta. Pestro dogajanje je torej zagotovljeno, minuli letošnji obračuni med omenjenimi vozniki pa so že pokazali, da lahko odločajo tudi stotinke sekunde.

Gregor Slavec :

Tista nesrečna ničla na domači dirki v Ilirski Bistrici se mi resnično zelo pozna, toda ne smem se preveč pritoževati. Tudi moji tekmeci so imeli v letošnji sezoni že podobne težave. Zdaj smo praktično izenačeni in v drugem delu kratke sezone se vse pričenja praktično znova. Napake zdaj niso več dovoljene in šlo bo na nož! V naši ekipi smo dobro pripravljeni in proga v Lučinah mi ustreza. Tu sem že bil zelo hiter in ne vidim razloga, da ne bi bil tudi tokrat! Prvo mesto so sicer nerealne sanje, ampak vse ostalo pa je še kako mogoče. Gremo v boj!

Dirka se pričenja v soboto zjutraj s tehničnimi pregledi in verifikacijami v Todražu, v popoldanskem času pa bodo na vrsti tri vožnje uradnega treninga. V nedeljo so od 10.h dalje dirke. V programu so tri vožnje, kmalu po zadnji pa bo še podelitev pokalov in priznanj najboljšim. Držimo pesti, da bo med njimi tudi Gregor Slavec. Možnosti za to so dobre, saj je mladi voznik iz Ilirske Bistrice lani prav tu osvojil končno tretje mesto v skupni uvrstitvi pete divizije.

Slavec Racing Odnosi z javnostmi

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo ÄŒede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM