Slavec ponovno na stopničkah PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
nedelja, 26 avgust 2007
ImageMinuli konec tedna je državno prvenstvo Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu zakoračilo v drugo polovico tekmovalnega koledarja. Dirka na 3900 m dolgi progi od Todraža do Lučin je ekipi ilirskobistriškega voznika Gregorja Slavca že v pretekli sezoni, navkljub slabim obetom pred pričetkom, prinesla veliko veselja in zadovoljstva. Skoraj povsem enako se je zgodilo tudi letos in skromno, a srčno moštvo, se je domov v Ilirsko Bistrico še enkrat vrnilo z lepim izkupičkom. Osvojeno tretje mesto v peti diviziji pomeni ponoven vzpon na drugo mesto v skupni razvrstitvi kategorije vozil z dvolitrskimi motorji skupine A.

Tako, kot je lani na začetku kazalo slabo zaradi bolezni voznika, a se je izteklo na najboljši možni način, je tekmovanje, ki ga odlično izvaja Motoklub Buhc že nekaj let, je bilo tudi letos najprej zelo črno. Ekipa je z voznikom Gregorjem Slavcem in dirkalnikom Alfa Romeo 156 TS sicer prišla na Gorenjsko optimistično razpoložena, a dejansko razmerje moči ni obetalo boja za zmagovalni oder, razen v primeru dežja, ki bi karte povsem premešal. Ne le, da slednjega kljub napovedim ni hotelo biti, v prvi vožnji za trening je rumeni dirkalnik iz Ilirske Bistrice hitro po štartu obtičal na progi! Okvara polosi sicer ni bila usodna, je pa pomenila, da so trening vožnje pod vprašajem in da bodo Gregorju tekmeci verjetno ušli. Še enkrat pa se je izkazala spremljevalna ekipa, saj so fantje okvaro odpravili tako hitro, da je bil Gregor slabe pol ure kasneje že na štartu druge vožnje treninga! Toda četrti čas v soboto zvečer vseeno ni prinesel kakšnega posebnega veselja, saj so najhitrejši trije opravili s progo kar nekaj debelih sekund hitreje. Podobno je bilo tudi v nedeljo, ko je Gregor brez posebnih težav držal četrto mesto, tretje pa je bilo daleč. A boginja Fortuna je še enkrat posegla v dogajanje in kaznovala prevelik pogum enega od hitrejših tekmecev, ki je zapeljal s proge in odstopil. Tako je Gregor Slavec tudi letos v Lučinah stopil na najnižjo stopničko odra za zmagovalce, točkovni zbir pa ga je spet postavil na drugo mesto v razvrstitvi pete divizije.

Gregor Slavec :

"Res smo vsi zelo zadovoljni z izkupičkom na tej dirki. Že v preteklosti sem na tem prizorišču imel tudi kanček sreče, ki je vedno potrebna za dober rezultat, in tako je bilo tudi tokrat. Vseeno sem prepričan, da mi zaradi tega nihče ne more ničesar očitati, saj mi je sreča le vrnila tisto, kar mi je smola vzela na prejšnji dirki na domačem terenu. Vseeno pa gre velikanska zahvala še enkrat več mojim fantom v ekipi. Brez njih ne bi bilo ne tega, ne mnogih drugih rezultatov. Antonijo, Marko, Aleš in Sebastijan, hvala vam za vse! Sicer pa sem si vroče želel dežja, saj bi na mokri podlagi imel boljše možnosti, a tudi tako se je zelo dobro izteklo. Naslednja dirka v koledarju je neznanka za vse, toda po informacijah, ki so dostopne, gre za sicer kratko, a zelo strmo progo brez pravih počasnih zavojev. Odločala bo skoraj izključno moč motorja. Zato pa bo Gregor Slavec imel spet boljše možnosti na zadnji dirki sezone pod Gorjanci. In če smo domačo dirko v Ilirski Bistrici označili z latinskim pregovorom, lahko nekaj podobnega storimo tudi tokrat. Kar pravi se nam zdi : Audaces Fortuna Juvat! Kar pomeni sreča pomaga hrabrim."

Slavec Racing Odnosi z javnostmi

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo Čede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM