(strma) Pot v neznano PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
torek, 28 avgust 2007
ImageTa konec tedna čaka Gregorja Slavca in njegov ekipo že peta letošnja gorsko hitrostna dirka za točke slovenskega državnega prvenstva. Naši vozniki bodo gostovali na avstrijskem Koroškem, kjer bo v soboto in nedeljo tekmovanje na progi Simonhohe. Dirka je popolna neznanka za veliko večino slovenskih voznikov, tako tudi za mladega dirkača iz Ilirske Bistrice.

V ekipi se odpravljajo čez severno mejo sproščeni in brez obremenitev. Po informacijah, ki so dostopne, gre za kratko in predvsem v začetku zelo strmo progo, kjer več kot vozniško znanje in pogum pomeni zmogljiv dirkalnik. Takoj po štartu sledi sicer dolg in hiter levi zavoj, kjer je ob optimalnih nastavitvah podvozja mogoče kaj dodati z veliko mero poguma, drugače pa kakšnih posebno zahtevnih delov na progi ni. Vendar pa se take napovedi kaj hitro lahko izkažejo za varljive, zato so se v moštvu, ki nastopa z vozilom Alfa Romeo 156TS, tudi na ta nastop resno pripravili. Poskušali bodo odnesti kar največ točk pred zadnjo, odločilno dirko v prvenstvu jeseni na Dolenjskem.

 Gregor Slavec :

Razplet v boju za tretje mesto v prvenstvu pete divizije pričakujem na zadnji dirki na Gorjance, vseeno pa bo čim večje število točk še kako prav prišlo tudi v Avstriji. Ne delam pa si prevelikih utvar, saj na strmi in hitri progi, ki je poleg tega še najkrajša v prvenstvu, največ pomeni zmogljiv dirkalnik. Na dirko gremo sproščeno, odpeljal bom po zmožnostih in ne mislim preveč tvegati. Kakšen je pravzaprav položaj na progi in kakšne so njene prave značilnosti, pa bomo vedeli šele po prvih opravljenih vožnjah za spoznavanje in treningih. Upam le, da bo avtomobil deloval brez težav, kajti vsaka vožnja bo v teh pogojih še veliko pomembnejša, kot na drugih progah, ki jih že poznamo. V soboto bodo po opravljenih verifikacijah in tehničnih pregledih ob 13.h na vrsti treningi. Odpeljati bo potrebno tri vožnje. V nedeljo bo najprej ob 9.uri na vrsti Warm up – ogrevalna vožnja, ki sicer ni obvezna, pride pa še kako prav, nato pa tri vožnje glavne dirke med 11. in 18. uro. Približno ob 19. h bo na vrsti podelitev pokalov in priznanj.

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo Čede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM