Dirka v Avstriji kot nujno zlo Natisni E-pošta
ponedeljek, 03 september 2007
ImageNastop na peti letošnji dirki za državno prvenstvo Slovenije, gostovanju na avstrijskem Koroškem na dirki Simonhohe, so v ekipi Slavec Racing vzeli kot nujno zlo. Že v naprej je bilo jasno, da tekmovalni avtomobil Gregorja Slavca na strmi in hitri progi ne bo konkurenčen ostalim tekmecem in tako je tudi bilo. Najpomembnejše so osvojene točke, ki pred zadnjim nastopom še omogočajo ponovitev lanskega dosežka, to je tretjega mesta v končni razvrstitvi pete divizije.

Že na treningih pa so se vsemu naštetemu pridružile tudi težave z električno napetostjo in posledično delovanjem motorne elektronike, ki jih moštvo ni uspelo odpraviti do konca dirke. Zato je bil Alfa Romeo 156 TS mladega voznika iz Ilirske Bistrice na koroški strmini še bolj nebogljen, kot bi bil sicer. Osvojeno peto mesto v diviziji tako ekipi pomeni le nekaj nadvse dragocenih točk pred zadnjo, odločilno dirko letošnjega boja za točke in naslove na Gorjancih konec septembra.

Gregor Slavec :

"Na dirko smo odšli z dokaj slabimi, nejasnimi občutki. Težko je, če že vnaprej veš, da nimaš nobenih možnosti. Tako je tudi bilo, zraven pa so se pridružile še težave z elektriko, oziroma elektroniko. Najbolje je vse skupaj takoj pozabiti, ostale bodo le prepotrebne točke. Zdaj se moramo osredotočiti na dirko na Gorjance, ki bo odločala o vrhu, oziroma o razvrstitvi tik pod vrhom, saj je prvak Horvat že obranil naslov prvaka. V igri smo še štirje vozniki in zagotovo bo zelo napeto."

Moštvo Gregorja Slavca ima sedaj tri tedne časa za priprave na odločilni letošnji nastop, s katerim bo zaključena tekmovalna sezona 2007. Možnosti za ponovitev lanskega odličnega dosežka vsekakor so, na Gorjancih pa pričakujemo trd in neizprosen boj.

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo ÄŒede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM