Zadnji izziv sezone
sreda, 19 september 2007
ImageTa konec tedna bo za Gregorja Slavca in njegovo ekipo na vrsti še zadnji tekmovalni izziv letošnje sezone. Gorsko hitrostna dirka Gorjanci 2007 zaključuje državno prvenstvo republike Slovenije v tej panogi avtomobilskega športa, Gregor Slavec pa bo na njej skušal ubraniti tretje mesto v diviziji 5, ki ga drži po petih letošnjih dirkah in ga je osvojil tudi v lanski sezoni.

Tekmovanje na progi od Težke vode do Vahte v bližini Novega Mesta se je po enoletni odsotnosti spet vrnilo v tekmovalni koledar. Proga, ki sodi med zahtevnejše pri nas, saj je sestavljena iz hitrih in pa tehnično zahtevnih zavitih odsekov, je doživela nekaj prenove. Na nekaterih mestih so jo namreč preplastili z novim asfaltom, postavili pa so še nekaj novih ograd. V soboto popoldan bodo na vrsti tehnični pregledi vozil in verifikacije dokumentov, celoten tekmovalni program pa bo na vrsti v nedeljo. Že ob 8.h zjutraj se bo pričela prva od treh voženj za trening, tri vožnje glavne dirke pa bodo od 13. ure dalje.

Gregor Slavec in njegova ekipa štirih prijateljev so na zadnji letošnji nastop dobro pripravljeni, enako velja za tekmovalni avtomobil Alfa Romeo 156TS. Prav tako, kot na vseh letošnjih nastopih, pa bo dobro pripravljena tudi popolna konkurenca v peti diviziji, napovedani pa so še nekateri vozniki, ki jih v dosedanjem teku prvenstva ni bilo. Zato je še toliko težje kar koli napovedovati. Vseeno pa je končni cilj ohraniti prednost pred najbližjima tekmecema, ki še lahko računata na tretje mesto v skupni uvrstitvi. S pogumnim nastopom, ki smo ga pri mladem vozniku iz Ilirske Bistrice že navajeni, ter z malce športne sreče, ki vedno pride zelo prav, se bo izšlo in odličen lanski rezultat bo letos ponovljen.

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo Čede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM