Drugo mesto na dirki in prvenstvu
ponedeljek, 24 september 2007
ImageGregor Slavec, njegov dirkalnik Alfa Romeo 156TS in njegova ekipa štirih prijateljev so minuli konec tedna na zadnji letošnji dirki državnega prvenstva Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu dosegla izjemen uspeh. Dirka Gorjanci 2007 bo ostala zapisana kot kraj največjega uspeha voznika iz Ilirske Bistrice.

V moštvu so pred dirko upravičeno računali na osvojitev končnega tretjega mesta, razpletlo pa se je še veliko bolje. Na 4300 m dolgi in tehnično zahtevni progi proti vrhu Gorjancev, kjer so bili pogoji za dirkanje še oteženi zaradi nedokončane rekonstrukcije vozišÄa, je Gregor svoj ne najzmogljivejši, pač pa zato brezhibno pripravljeni avtomobil (ki letos še ni zatajil, ker ga fantje v ekipi vzorno vzdržujejo) vozil hitro in pogumno, ter tudi izjemno natančno. Po jutranjih treningih, dirka je bila namreč v celoti izpeljana v nedeljo, je že bilo jasno, da bo zelo težko. Skoraj vsi tekmeci za končni uspeh so bili vsaj malce hitrejši od rumenega Alfa Romea 156. Popoldan na dirki pa se je slika spremenila. Gregor Slavec je v prvi, še posebej pa v drugi vožnji dosegel izjemne čase, ki so ga postavili na drugo mesto v peti diviziji. Tudi brezkompromisen napad enega od tekmecev v tretji, odločilni vožnji ni bil dovolj, saj je s še enim vrhunskim dosežkom Gregor ohranil drugo mesto na dirki, kar je v točkovnem seštevku prineslo drugo mesto tudi v končni uvrstitvi divizije v državnem prvenstvu!

Gregor Slavec :

Izredno sem vesel tega rezultata! Ne le moja vožnja, za katero sem danes prepričan, da bi s tem avtom šlo težko hitreje, predvsem skrb za avto mojih prijateljev Antonia, Aleša, Marka in Sebastijana, je omogočilo ta dosežek. Vso sezono so poskrbeli za to, da sem lahko mirno tišÄal na plin! Velika zasluga in zahvala pa gre tudi pokroviteljem, ki nam stojijo ob strani. V vsem tem športnem spektaklu, ki smo ga tudi sami pomagali ustvarjati, so zagotovo našli nekaj zase in upam, da bomo lahko skupaj dokazovali svojo vrednost tudi v prihodnje. Zdaj nas namreč čakajo novi izzivi!

Gregor Slavec je na dirki Gorjanci 2007 osvojil drugo mesto v peti diviziji. S tem je zasedel isto mesto tudi v končnem seštevku prvenstva, kar pomeni korak naprej od lanskega dosežka in povsem uresničene načrte in želje pred začetkom letošnje tekmovalne sezone.

 
< Nazaj   Naprej >
 
Video
> Promo video GHD Ferrari 08
ferrari08
Zadnje dodano
 
Točkovanje divizija V
 1 Sašo Horvat 300 
 2 Gregor Slavec 181
 3 Primož Kostanjšek 160
 3 Mitja Slejko 160
 5 Mitja Storžič 151
 6 Gregor Rant 60
 7 Samo ÄŒede 30
Točkovanje generalno
 1 Milan Bubnič 278,3 
 2 Samo Valant 230
 3 Igor Dekleva 186
 4 Andrej Skrbinšek 173,7
 . .............. .
 . .............. .
 12 Gregor Slavec 74
 
  Advertisement  
  Izvedba SPILAR.COM